• 2022. augusztus 12.

Átadták a Szent Gellért – díjakat

2019. szeptember 25. ,
Átadták a Szent Gellért - díjakat
Szent Gellért ünnepe alkalmából szentmisét mutatott be a veszprémi Szent Mihály Bazilikában Udvardy György érsek a főegyházmegye által fenntartott iskolák lelkiigazgatóival, az iskolák vezetőinek és munkatársainak részvételével. A misét követően adták át a Szent Gellért-díjakat, melyet a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia alapította azzal a céllal, hogy lehetőséget teremtsen a katolikus közoktatásban végzett kiemelkedő munka elismerésére.

Az elismerés arany fokozatát idén kilencen nyerték el, a díj ezüst fokozatát pedig 15 pedagógus, hitoktató, valamint intézményi munkatárs vehette át. A díjazottak között van többek között a veszprémi Padányi lelki igazgatója Darnai János, Vastag Richárd néptánc-pedagógus, Veiland Miklósné a veszprémi Szilágyi és Bischofné Szabó Klára a Padányi iskolák pedagógusai.
A bazilikában tartott ünnepségen elhangzott: állami és pályázati támogatással a főegyházmegyében több iskola és óvoda is megújult az elmúlt hónapokban. Nőtt a gyermeklétszám is, a veszprémi érsekség fenntartásában működő óvodákba, iskolákba közel 150-nel több diák jár, mint tavaly. Az ünnepségen elhangzott az is: Veszprémben a Szent Margit Óvoda tagintézményeként új óvodát hoznak létre, Pápán a Szent Anna Óvoda fejlesztése várható, míg Ajkán, Keszthelyen, Tapolcán és Várpalotán új óvodák létrehozását tervezi a főegyházmegye.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a II. világháborús bomba hatástalanítása miatti lezárások és a terület kiürítése a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházat csak részlegesen érinti.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2022. augusztus 9-én, kedden a Magyar Honvédség tűzszerészei egy második világháborús eredetű légibombát hatástalanítanak Veszprémben, az Egyetem utcában. A művelet zavartalan és biztonságos végrehajtása érdekében a rendőrség a robbanótest feltalálási helyének környékét lezárja és kiüríti.

A tűzszerész műveletet irányító csoport vezetőjének döntése alapján a biztonsági intézkedések csupán részlegesen érintik a helyi Csolnoky Ferenc Kórház objektumát. A kórházban tartózkodó betegek épületeken belüli áthelyezésével mind a páciensek, mind pedig dolgozók – a hatástalanítás teljes időtartama alatt – biztonságban lesznek. A részletes tudnivalókat elolvashatják a Csolnoky Ferenc Kórház honlapján (www.csfk.hu) és a Facebook oldalán (www.facebook.com/csolnokyferenckorhaz).