• 2022. augusztus 14.

Adomány a Teguláriumnak

2019. április 26. , , ,
Adomány a Teguláriumnak

Egy különleges címeres téglával gazdagodott a várbéli téglagyűjtemény. A Teguláriumnak az erdélyi Bólyai Farkas Líceum ajándékozott egy téglát, mely az intézmény felújításakor került elő. A jelenleg 1200 darab címeres téglából álló gyűjtemény számára azért volt különösen fontos ez az adomány, mert erdélyi téglájuk még nincsen, arról a vidékről eddig csak tető- és kúpcserepeik voltak. A Teguláriumban májustól ismét megnézhetjük a hónap tégláját, elsőként Lónyay Elemér Ödön tégláját állítják ki.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a II. világháborús bomba hatástalanítása miatti lezárások és a terület kiürítése a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházat csak részlegesen érinti.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2022. augusztus 9-én, kedden a Magyar Honvédség tűzszerészei egy második világháborús eredetű légibombát hatástalanítanak Veszprémben, az Egyetem utcában. A művelet zavartalan és biztonságos végrehajtása érdekében a rendőrség a robbanótest feltalálási helyének környékét lezárja és kiüríti.

A tűzszerész műveletet irányító csoport vezetőjének döntése alapján a biztonsági intézkedések csupán részlegesen érintik a helyi Csolnoky Ferenc Kórház objektumát. A kórházban tartózkodó betegek épületeken belüli áthelyezésével mind a páciensek, mind pedig dolgozók – a hatástalanítás teljes időtartama alatt – biztonságban lesznek. A részletes tudnivalókat elolvashatják a Csolnoky Ferenc Kórház honlapján (www.csfk.hu) és a Facebook oldalán (www.facebook.com/csolnokyferenckorhaz).