• 2021. október 16.

Együttműködik a MÁV és a V – Busz

Együttműködik a MÁV és a V - Busz

A MÁV – START együttműködési megállapodást kötött a V – Busz Veszprémi Közlekedési Kft – vel, melynek célja – a kormányzati, önkormányzati és szolgáltatói célkitűzéseknek megfelelően – a Veszprémet érintő közösségi közlekedés összehangolása – tájékoztatott közleményében a vasúttársaság. 

Az együttműködési megállapodást Kerékgyártó József, a MÁV – START Zrt. vezérigazgatója és Pálinkás Norbert, a V – BUSZ Kft. ügyvezető igazgatója látta el kézjegyével. Az együttműködés célja a versenyképes, térségi szinten koordinált, a felmerülő utazási igényeket követő magas szolgáltatási színvonalú közlekedési közszolgáltatási rendszer kialakítása. A megállapodás egyik fontos célkitűzése, hogy a V – BUSZ Kft. a korábbinál gyakrabban és több helyi járattal szolgálja ki a veszprémi vasútállomást.
Az együttműködés értelmében a MÁV – START valós idejű menetrendi információkat biztosít a Veszprémbe érkező és onnan induló vonatairól a V – BUSZ számára. Ennek köszönhetően a vonatok és a helyi buszok csatlakozása jobban szervezhető és rugalmasabban alakítható lesz, figyelembe véve az esetleges késéseket is. A későbbiekben közös díjtermékek kialakítását és bevezetését is tervezik a felek, így a szolgáltatás díjszabási oldalról is előnyösebb választás lehet a Veszprémbe utazók számára. A megállapodásban rögzített célok elérése érdekében a felek operatív munkacsoportokat hoznak létre, és az évenként elkészített és egyeztetett munkaterv szerint végzik el az adott évre kitűzött feladataikat- áll a sajtóközleményben.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com