• 2022. augusztus 12.

Alsóörsön emlékezett a megyegyűlés

Alsóörsön emlékezett a megyegyűlés

A környékbeli településeken is tisztelegtek a 48-as hősök emléke előtt.
A Veszprém Megyei Önkormányzat idén Alsóörs Község Önkormányzatával közösen emlékezett a 171 évvel ezelőtti eseményekre. Az 1848/1849-es forradalom és szabadságharc egy olyan időszaka volt a történelemnek, amikor egy nemzet az idegen hatalom befolyása ellen nem karddal és vérrel akart megküzdeni, hanem az ország és a lelkek felemelésével- fogalmazott csütörtökön az alsóörsi művelődési házban tartott ünnepségen a megyei közgyűlés elnöke. A megemlékezéssel egyidőben Alsóörs polgármestere, Hebling Zsolt állami elismerést vehetett át a fővárosban a település fejlesztése érdekében végzett példaértékű vezetői és közösségépítő munkája elismeréseként

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a II. világháborús bomba hatástalanítása miatti lezárások és a terület kiürítése a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházat csak részlegesen érinti.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2022. augusztus 9-én, kedden a Magyar Honvédség tűzszerészei egy második világháborús eredetű légibombát hatástalanítanak Veszprémben, az Egyetem utcában. A művelet zavartalan és biztonságos végrehajtása érdekében a rendőrség a robbanótest feltalálási helyének környékét lezárja és kiüríti.

A tűzszerész műveletet irányító csoport vezetőjének döntése alapján a biztonsági intézkedések csupán részlegesen érintik a helyi Csolnoky Ferenc Kórház objektumát. A kórházban tartózkodó betegek épületeken belüli áthelyezésével mind a páciensek, mind pedig dolgozók – a hatástalanítás teljes időtartama alatt – biztonságban lesznek. A részletes tudnivalókat elolvashatják a Csolnoky Ferenc Kórház honlapján (www.csfk.hu) és a Facebook oldalán (www.facebook.com/csolnokyferenckorhaz).