• 2022. augusztus 12.

A diktatúra áldozatai

2019. február 26. , ,
A diktatúra áldozatai

A kommunizmus története nem más, mint egy torz gondolatkísérlet brutális gyakorlatba ültetése – erről is beszélt a kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapja alkalmából tartott megemlékezésen a Brusznyai emlékműnél Hollik István kormányszóvivő. Azt mondta, bár a kommunizmus elbukott, ma újabb veszélyek leselkednek ránk, a migráció jelenti az újabb támadást a történelmi határok, a történelmi népek ellen. Becslések és levéltári kutatások világszerte 100 millióra teszik a kommunizmus áldozatainak számát, Kelet – Közép – Európában az éhínségben, kényszermunkatáborban elhunytak és kivégzettek száma elérte az egymilliót. Február 25 – e 2000 óta a kommunizmus áldozatainak emléknapja.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a II. világháborús bomba hatástalanítása miatti lezárások és a terület kiürítése a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházat csak részlegesen érinti.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2022. augusztus 9-én, kedden a Magyar Honvédség tűzszerészei egy második világháborús eredetű légibombát hatástalanítanak Veszprémben, az Egyetem utcában. A művelet zavartalan és biztonságos végrehajtása érdekében a rendőrség a robbanótest feltalálási helyének környékét lezárja és kiüríti.

A tűzszerész műveletet irányító csoport vezetőjének döntése alapján a biztonsági intézkedések csupán részlegesen érintik a helyi Csolnoky Ferenc Kórház objektumát. A kórházban tartózkodó betegek épületeken belüli áthelyezésével mind a páciensek, mind pedig dolgozók – a hatástalanítás teljes időtartama alatt – biztonságban lesznek. A részletes tudnivalókat elolvashatják a Csolnoky Ferenc Kórház honlapján (www.csfk.hu) és a Facebook oldalán (www.facebook.com/csolnokyferenckorhaz).