• 2022. augusztus 12.

Szeretünk itt élni: Pannon Csillagda Bakonybél

2019. január 15. , ,
Szeretünk itt élni: Pannon Csillagda Bakonybél

A Magas-bakonyi Tájvédelmi Körzetben mért rendkívül kedvező fényszennyezettség-eredmények alapozták meg egy bakonybéli csillagászati élménycentrum megvalósításának gondolatát, amely 2012 óta különleges élményekkel várja látogatóit. A Balaton-felvidéki Nemzeti Park igazgatóság 400 m² alapterületű épülete csillagászati és űrkutatási kiállítással fogadja a vendégeket. A Pannon Csillagdában többek között a híres Gibeon meteorit, egy marsjáró tökéletes mása, különféle csillagászati installációk, többszáz éves antik távcsövek, szextánsok és számos érdekesség látható. A komplexum ezen kívül négy különleges minőségű távcsővel is várja az érdeklődőket. Az előre bejelentkezett csoportok részére ingyenes szakvezetést biztosítanak a szakemberek. Az intézmény a Bakony hegység közepén, Bakonybél központjában található. Részletes információk a Pannon Csillagda honlapján találhatók.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a II. világháborús bomba hatástalanítása miatti lezárások és a terület kiürítése a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházat csak részlegesen érinti.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2022. augusztus 9-én, kedden a Magyar Honvédség tűzszerészei egy második világháborús eredetű légibombát hatástalanítanak Veszprémben, az Egyetem utcában. A művelet zavartalan és biztonságos végrehajtása érdekében a rendőrség a robbanótest feltalálási helyének környékét lezárja és kiüríti.

A tűzszerész műveletet irányító csoport vezetőjének döntése alapján a biztonsági intézkedések csupán részlegesen érintik a helyi Csolnoky Ferenc Kórház objektumát. A kórházban tartózkodó betegek épületeken belüli áthelyezésével mind a páciensek, mind pedig dolgozók – a hatástalanítás teljes időtartama alatt – biztonságban lesznek. A részletes tudnivalókat elolvashatják a Csolnoky Ferenc Kórház honlapján (www.csfk.hu) és a Facebook oldalán (www.facebook.com/csolnokyferenckorhaz).