• 2022. augusztus 12.

Szeretünk itt élni: Kolostorok és Kertek

Szeretünk itt élni: Kolostorok és Kertek

A számtalan tevékenységet kínáló Séd-völgyében kialakított Kolostorok és Kertek elnevezésű szabadidős és rendezvény terület Veszprém igazi gyöngyszeme. A Séd-völgyében sétálva nem csak a veszprémi táj vadregényes szépségben gyönyörködhetünk, hanem időutazást is tehetünk a város ezer éves múltjának emlékeit felfedezve. Kevés magyar településnek van annyi történelmi vonatkozású műemléke, mint Veszprémnek. A hangulatos ösvényeken kézenfogva andalogni, sétálni, majd egy kényelmes padon megpihenni, vagy a vendéglátóhelyek egyikében egy kávé mellett elcsevegni egyaránt lehet. A város legszebb pontján olyan látványos, számos műemléket érintő túraútvonal került kialakításra, amely a veszprémi várat és a Margit romokat összeköti az állatkerttel illetve a veszprémvölgyi apácakolostor romjaival és a Jezsuita templommal. A műemlékek mellett a közelmúltban nagyarányú parkosítás történt és sor került egy dísztó és új játszóterek létesítésére is. A veszprémi Kolostorok és kertek szabadidős és rendezvény terület egész évben különleges élményt nyújt a látogatóknak.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a II. világháborús bomba hatástalanítása miatti lezárások és a terület kiürítése a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházat csak részlegesen érinti.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2022. augusztus 9-én, kedden a Magyar Honvédség tűzszerészei egy második világháborús eredetű légibombát hatástalanítanak Veszprémben, az Egyetem utcában. A művelet zavartalan és biztonságos végrehajtása érdekében a rendőrség a robbanótest feltalálási helyének környékét lezárja és kiüríti.

A tűzszerész műveletet irányító csoport vezetőjének döntése alapján a biztonsági intézkedések csupán részlegesen érintik a helyi Csolnoky Ferenc Kórház objektumát. A kórházban tartózkodó betegek épületeken belüli áthelyezésével mind a páciensek, mind pedig dolgozók – a hatástalanítás teljes időtartama alatt – biztonságban lesznek. A részletes tudnivalókat elolvashatják a Csolnoky Ferenc Kórház honlapján (www.csfk.hu) és a Facebook oldalán (www.facebook.com/csolnokyferenckorhaz).