• 2022. augusztus 12.

Szeretünk itt élni: Érseki palota enteriőr

2019. január 15. , ,

Megújult kiállítással várja a látogatókat Veszprémben az Érseki Palota. A közelmúltban felújított épület termeiben kialakított enteriőrkiállítás a Magyar királynék és koronázó püspökök című kiállítássorozat tematikájához kapcsolódik, ugyanis a hagyományok szerint mindig a veszprémi főpásztor helyezte a magyar királynék fejére az uralkodást jelképező koronát. A kiállítás az utóbbi 150 év magyar történelmét, a veszprémi egyházmegye történetét, a dualizmus, az Osztrák‒Magyar Monarchia időszakát idézi, püspöki hagyatékok, műgyűjtemények, múzeumi műtárgyak, templomok liturgikus tárgyainak bemutatásával. Kiemelten foglalkozik a tárlat az utolsó két királynékoronázás, Erzsébet és Zita királyné koronázásának történetével. Az enteriőrkiállítás megújítása három évvel ezelőtt kezdődött, és az utóbbi egy évben, a palota külső felújításának ideje alatt lehetőség nyílt arra, hogy ezt a munkát még intenzívebben végezzék. A Veszprémi Érseki Palota előzetes egyeztetéssel egész évben látogatható, idén november végéig azonba minden nap nyitva áll az érdeklődők előtt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a II. világháborús bomba hatástalanítása miatti lezárások és a terület kiürítése a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházat csak részlegesen érinti.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2022. augusztus 9-én, kedden a Magyar Honvédség tűzszerészei egy második világháborús eredetű légibombát hatástalanítanak Veszprémben, az Egyetem utcában. A művelet zavartalan és biztonságos végrehajtása érdekében a rendőrség a robbanótest feltalálási helyének környékét lezárja és kiüríti.

A tűzszerész műveletet irányító csoport vezetőjének döntése alapján a biztonsági intézkedések csupán részlegesen érintik a helyi Csolnoky Ferenc Kórház objektumát. A kórházban tartózkodó betegek épületeken belüli áthelyezésével mind a páciensek, mind pedig dolgozók – a hatástalanítás teljes időtartama alatt – biztonságban lesznek. A részletes tudnivalókat elolvashatják a Csolnoky Ferenc Kórház honlapján (www.csfk.hu) és a Facebook oldalán (www.facebook.com/csolnokyferenckorhaz).