• 2022. augusztus 9.

Sokszínű év volt

Sokszínű év volt

Lakner László, Ézsiás István és Györgydeák György munkáit is bemutatta tavaly a Művészetek Háza. Az intézmény tizennyolc új kiállítást nyitott 2018 – ban. Csatlakoztak a fontosabb városi és országos programokhoz, emellett bemutatkozási lehetőséget biztosítottak lengyel képzőművészeknek és helyet adtak egy hangszerkiállításnak is. A Vár Ucca folyóirat mellett négy új kötetet is kiadtak és folytatódott a fiatal kortárs írókat, költőket bemutató Olvasólámpa sorozat. Programjaikat mintegy tizenöt ezren látogatták.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a II. világháborús bomba hatástalanítása miatti lezárások és a terület kiürítése a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházat csak részlegesen érinti.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2022. augusztus 9-én, kedden a Magyar Honvédség tűzszerészei egy második világháborús eredetű légibombát hatástalanítanak Veszprémben, az Egyetem utcában. A művelet zavartalan és biztonságos végrehajtása érdekében a rendőrség a robbanótest feltalálási helyének környékét lezárja és kiüríti.

A tűzszerész műveletet irányító csoport vezetőjének döntése alapján a biztonsági intézkedések csupán részlegesen érintik a helyi Csolnoky Ferenc Kórház objektumát. A kórházban tartózkodó betegek épületeken belüli áthelyezésével mind a páciensek, mind pedig dolgozók – a hatástalanítás teljes időtartama alatt – biztonságban lesznek. A részletes tudnivalókat elolvashatják a Csolnoky Ferenc Kórház honlapján (www.csfk.hu) és a Facebook oldalán (www.facebook.com/csolnokyferenckorhaz).