• 2022. augusztus 16.

100 éves függetlenség

100 éves függetlenség

November 11- e a lengyel függetlenség napja. Száz esztendeje ezen a napon nyerte vissza függetlenségét Lengyelország – erre emlékeztek szombaton este a Hangvillában. Az ünnepségen elhangzott: a magyar és a lengyel nép barátsága elválaszthatatlan a szabadság és a nemzeti függetlenség ügyétől. Ezer éves kapcsolat, mely eddig minden próbát kiállt. A Veszprémi Lengyel Nemzetiségi Önkormányzat megemlékezésén a Mendelssohn Kamarazenekar és Balázs János zongoraművész adott koncertet. Porga Gyula polgármester magas rangú lengyel állami kitüntetést vehetett át a lengyel nagykövettől.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a II. világháborús bomba hatástalanítása miatti lezárások és a terület kiürítése a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházat csak részlegesen érinti.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2022. augusztus 9-én, kedden a Magyar Honvédség tűzszerészei egy második világháborús eredetű légibombát hatástalanítanak Veszprémben, az Egyetem utcában. A művelet zavartalan és biztonságos végrehajtása érdekében a rendőrség a robbanótest feltalálási helyének környékét lezárja és kiüríti.

A tűzszerész műveletet irányító csoport vezetőjének döntése alapján a biztonsági intézkedések csupán részlegesen érintik a helyi Csolnoky Ferenc Kórház objektumát. A kórházban tartózkodó betegek épületeken belüli áthelyezésével mind a páciensek, mind pedig dolgozók – a hatástalanítás teljes időtartama alatt – biztonságban lesznek. A részletes tudnivalókat elolvashatják a Csolnoky Ferenc Kórház honlapján (www.csfk.hu) és a Facebook oldalán (www.facebook.com/csolnokyferenckorhaz).