• 2022. augusztus 12.

Veress D. Csabára emlékeztek

2018. szeptember 25. ,
Veress D. Csabára emlékeztek

Tudományos emlékülést rendeztek Veress D. Csaba tiszteletére a veszprémi Városházán. A négy évvel ezelőtt, nyolcvan éves korában elhunyt tanár, történész, kutató ikonikus alakja volt a megyeszékhelynek. Munkásságát több, mint harminc könyv őrzi, amelyek idővel történelemkönyvekké váltak. Dr. Vízi László Tamás, a VEAB Történelemtudományi Szakbizottság elnöke azt mondta, Veress D. Csaba munkája abban volt különleges, hogy ő mindig kiment arra a terepre, amit éppen kutatott.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a II. világháborús bomba hatástalanítása miatti lezárások és a terület kiürítése a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházat csak részlegesen érinti.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2022. augusztus 9-én, kedden a Magyar Honvédség tűzszerészei egy második világháborús eredetű légibombát hatástalanítanak Veszprémben, az Egyetem utcában. A művelet zavartalan és biztonságos végrehajtása érdekében a rendőrség a robbanótest feltalálási helyének környékét lezárja és kiüríti.

A tűzszerész műveletet irányító csoport vezetőjének döntése alapján a biztonsági intézkedések csupán részlegesen érintik a helyi Csolnoky Ferenc Kórház objektumát. A kórházban tartózkodó betegek épületeken belüli áthelyezésével mind a páciensek, mind pedig dolgozók – a hatástalanítás teljes időtartama alatt – biztonságban lesznek. A részletes tudnivalókat elolvashatják a Csolnoky Ferenc Kórház honlapján (www.csfk.hu) és a Facebook oldalán (www.facebook.com/csolnokyferenckorhaz).