• 2022. augusztus 14.

Elrajtolt a Kékszalag

2018. július 26. ,
Elrajtolt a Kékszalag

Csütörtök délelőtt 9 órakor elrajtolt Közép-Európa leghosszabb és a legpatinásabb tókerülő vitorlásversenye, a Kékszalag. Rekordszámú nevezőt hozott az 50. jubileumi megmérettetés, több mint 680 egység vágott neki a légvonalban 150 kilométeres távnak. A verseny hivatalosan 48 órán keresztül tart, így a lassabb vitorlások szombat reggel 9-ig érhetnek be a Balatonfüredi célba.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a II. világháborús bomba hatástalanítása miatti lezárások és a terület kiürítése a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházat csak részlegesen érinti.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2022. augusztus 9-én, kedden a Magyar Honvédség tűzszerészei egy második világháborús eredetű légibombát hatástalanítanak Veszprémben, az Egyetem utcában. A művelet zavartalan és biztonságos végrehajtása érdekében a rendőrség a robbanótest feltalálási helyének környékét lezárja és kiüríti.

A tűzszerész műveletet irányító csoport vezetőjének döntése alapján a biztonsági intézkedések csupán részlegesen érintik a helyi Csolnoky Ferenc Kórház objektumát. A kórházban tartózkodó betegek épületeken belüli áthelyezésével mind a páciensek, mind pedig dolgozók – a hatástalanítás teljes időtartama alatt – biztonságban lesznek. A részletes tudnivalókat elolvashatják a Csolnoky Ferenc Kórház honlapján (www.csfk.hu) és a Facebook oldalán (www.facebook.com/csolnokyferenckorhaz).