• 2022. augusztus 16.

Katonák a művészetekben

Katonák a művészetekben

A 170 éves Magyar Honvédség és a katonák ismét kiállítással köszöntik Veszprémet a Gizella – napok keretében. A Honvéd Kulturális Egyesület helyi csoportjának tagjai amatőr művészeti tárlattal mutatkoznak be a Veszprémi Petőfi Színház előcsarnokában. A harmónia iránti igény, az anyaggal való bánni tudás, a találékonyság, az önállóság mind-mind felfedezhető a képeken, melyek összefonódásából valami egyedi és maradandó jön létre a képzőművészetben – hangzott el a megnyitón.
A csütörtökön megnyílt tárlat a színházi évad végéig lesz látható a teátrum aulájában.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a II. világháborús bomba hatástalanítása miatti lezárások és a terület kiürítése a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházat csak részlegesen érinti.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2022. augusztus 9-én, kedden a Magyar Honvédség tűzszerészei egy második világháborús eredetű légibombát hatástalanítanak Veszprémben, az Egyetem utcában. A művelet zavartalan és biztonságos végrehajtása érdekében a rendőrség a robbanótest feltalálási helyének környékét lezárja és kiüríti.

A tűzszerész műveletet irányító csoport vezetőjének döntése alapján a biztonsági intézkedések csupán részlegesen érintik a helyi Csolnoky Ferenc Kórház objektumát. A kórházban tartózkodó betegek épületeken belüli áthelyezésével mind a páciensek, mind pedig dolgozók – a hatástalanítás teljes időtartama alatt – biztonságban lesznek. A részletes tudnivalókat elolvashatják a Csolnoky Ferenc Kórház honlapján (www.csfk.hu) és a Facebook oldalán (www.facebook.com/csolnokyferenckorhaz).