• 2022. augusztus 13.

„Favágó” hódok

2018. március 16. ,
„Favágó” hódok

Hódok végezték el a tavaszra tervezett fakitermelési munkákat a Veszprém megyei Porván. Az utóbbi időben a település határában, a patak partján nagyon elszaporodtak a vízi életmódhoz szokott emlősök. A földtulajdonosok ennek általában nem örülnek, most viszont jól jött a “segítség”, hiszen az állatok olyan fákat döntöttek ki, amelyeket az önkormányzat tavasszal tervezett kivágatni. A településen nagy tisztelet övezi a hódokat, úgy tartják, jelenlétük a környezet tisztaságának és a természet érintetlenségének a jele.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a II. világháborús bomba hatástalanítása miatti lezárások és a terület kiürítése a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházat csak részlegesen érinti.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2022. augusztus 9-én, kedden a Magyar Honvédség tűzszerészei egy második világháborús eredetű légibombát hatástalanítanak Veszprémben, az Egyetem utcában. A művelet zavartalan és biztonságos végrehajtása érdekében a rendőrség a robbanótest feltalálási helyének környékét lezárja és kiüríti.

A tűzszerész műveletet irányító csoport vezetőjének döntése alapján a biztonsági intézkedések csupán részlegesen érintik a helyi Csolnoky Ferenc Kórház objektumát. A kórházban tartózkodó betegek épületeken belüli áthelyezésével mind a páciensek, mind pedig dolgozók – a hatástalanítás teljes időtartama alatt – biztonságban lesznek. A részletes tudnivalókat elolvashatják a Csolnoky Ferenc Kórház honlapján (www.csfk.hu) és a Facebook oldalán (www.facebook.com/csolnokyferenckorhaz).