• 2022. augusztus 12.

Hordozó 2.0

2017. november 13.
Hordozó 2.0

Monokróm vagy csaknem teljesen egyszínű képeket fest, melyeket a szatén és a selyem csillogása vesz körül. Metaforákkal dolgozik, a létezés alapvető kérdései foglalkoztatják. Hordozó 2.0 címmel Erdélyi Gábor festőművész munkáiból nyílt kiállítás a Vass Gyűjtemény emeleti galériáján. Erdélyi Gábor tárlata a hordozó és a hordozott, vagyis a szövet és a festett kép kapcsolatát járja körül, tágabb értelemben a befogadás, az átadás, az egymástól való függés problémájával foglalkozik. Képeit január 20-ig lehet megnézni a várbéli kiállítóhelyen.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a II. világháborús bomba hatástalanítása miatti lezárások és a terület kiürítése a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházat csak részlegesen érinti.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2022. augusztus 9-én, kedden a Magyar Honvédség tűzszerészei egy második világháborús eredetű légibombát hatástalanítanak Veszprémben, az Egyetem utcában. A művelet zavartalan és biztonságos végrehajtása érdekében a rendőrség a robbanótest feltalálási helyének környékét lezárja és kiüríti.

A tűzszerész műveletet irányító csoport vezetőjének döntése alapján a biztonsági intézkedések csupán részlegesen érintik a helyi Csolnoky Ferenc Kórház objektumát. A kórházban tartózkodó betegek épületeken belüli áthelyezésével mind a páciensek, mind pedig dolgozók – a hatástalanítás teljes időtartama alatt – biztonságban lesznek. A részletes tudnivalókat elolvashatják a Csolnoky Ferenc Kórház honlapján (www.csfk.hu) és a Facebook oldalán (www.facebook.com/csolnokyferenckorhaz).