• 2022. augusztus 13.

Régi idők mozija 51.rész

2017. október 20.

MENTÉS MÁSKÉNT – A rejtélyes Keszthely-kultúra

A Keszthely-kultúra népessége a korai avarkorban jelenik meg a Balaton délnyugati részén, Keszthely városában és ennek mintegy 30 km-es körzetében, maradékaik pedig valószínűleg megérhették a magyar honfoglalást is. Szemtanúi voltak mindazon eseményeknek a 6. század végétől a 9. század utolsó harmadáig, amelyek elsősorban a dunántúli területeken zajlottak. Még ma is rejtély, hogy pontosan mikor, milyen okból, mely területről érkeztek ide, milyen kapcsolatban álltak az avarokkal, milyen volt a vallásuk, társadalmuk.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a II. világháborús bomba hatástalanítása miatti lezárások és a terület kiürítése a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházat csak részlegesen érinti.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2022. augusztus 9-én, kedden a Magyar Honvédség tűzszerészei egy második világháborús eredetű légibombát hatástalanítanak Veszprémben, az Egyetem utcában. A művelet zavartalan és biztonságos végrehajtása érdekében a rendőrség a robbanótest feltalálási helyének környékét lezárja és kiüríti.

A tűzszerész műveletet irányító csoport vezetőjének döntése alapján a biztonsági intézkedések csupán részlegesen érintik a helyi Csolnoky Ferenc Kórház objektumát. A kórházban tartózkodó betegek épületeken belüli áthelyezésével mind a páciensek, mind pedig dolgozók – a hatástalanítás teljes időtartama alatt – biztonságban lesznek. A részletes tudnivalókat elolvashatják a Csolnoky Ferenc Kórház honlapján (www.csfk.hu) és a Facebook oldalán (www.facebook.com/csolnokyferenckorhaz).