• 2022. augusztus 12.

Ünnepre készülve

2017. augusztus 17. , ,
Ünnepre készülve

Ünnepi szentmisével, tudományos előadással, családi programokkal, tárlatvezetésekkel várják majd az érdeklődőket Veszprémben államalapító királyunk ünnepén, augusztus 20-án. A Szaléziánumban Szent István korabeli ruhákat lehet próbálni, lesz főzőshow és egy pék mester is bemutatót tart. A Laczkó Dezső Múzeum udvarára Arany János születésének 200. évfordulója alkalmából egy interaktív kiállítás érkezik, a gyerekeket játszóház és bábelőadás szórakoztatja. Az ünnepi programot este tűzijáték, a Budapest Bár koncertje és utcabál zárja.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a II. világháborús bomba hatástalanítása miatti lezárások és a terület kiürítése a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházat csak részlegesen érinti.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2022. augusztus 9-én, kedden a Magyar Honvédség tűzszerészei egy második világháborús eredetű légibombát hatástalanítanak Veszprémben, az Egyetem utcában. A művelet zavartalan és biztonságos végrehajtása érdekében a rendőrség a robbanótest feltalálási helyének környékét lezárja és kiüríti.

A tűzszerész műveletet irányító csoport vezetőjének döntése alapján a biztonsági intézkedések csupán részlegesen érintik a helyi Csolnoky Ferenc Kórház objektumát. A kórházban tartózkodó betegek épületeken belüli áthelyezésével mind a páciensek, mind pedig dolgozók – a hatástalanítás teljes időtartama alatt – biztonságban lesznek. A részletes tudnivalókat elolvashatják a Csolnoky Ferenc Kórház honlapján (www.csfk.hu) és a Facebook oldalán (www.facebook.com/csolnokyferenckorhaz).