• 2022. augusztus 12.

Horvát diákok látogatása

2016. március 8.
Horvát diákok látogatása
 A megyeszékhelyen főleg a vár, az aréna és az állatkert tetszett nekik a legjobban. A horvát város oktatási intézményei régóta ápolnak kapcsolatot a veszprémi Botev és Dózsa iskolákkal valamint a Lovassy gimnáziummal, így a cserediák program is évek óta működik az intézmények között. A polgármester a Városháza Kossuth-termében beszélt a diákoknak Veszprémről, a horvát Sibenik városból származó tudós Verancsics Faustus legendájáról és elmondta azt is, 3 kitűnő horvát kézilabdás is erősíti a veszprémi kézilabdacsapatot. Porga Gyula kiemelte a város egyéb területeken is erős horvát-magyar kapcsolatokkal rendelkezik.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a II. világháborús bomba hatástalanítása miatti lezárások és a terület kiürítése a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházat csak részlegesen érinti.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2022. augusztus 9-én, kedden a Magyar Honvédség tűzszerészei egy második világháborús eredetű légibombát hatástalanítanak Veszprémben, az Egyetem utcában. A művelet zavartalan és biztonságos végrehajtása érdekében a rendőrség a robbanótest feltalálási helyének környékét lezárja és kiüríti.

A tűzszerész műveletet irányító csoport vezetőjének döntése alapján a biztonsági intézkedések csupán részlegesen érintik a helyi Csolnoky Ferenc Kórház objektumát. A kórházban tartózkodó betegek épületeken belüli áthelyezésével mind a páciensek, mind pedig dolgozók – a hatástalanítás teljes időtartama alatt – biztonságban lesznek. A részletes tudnivalókat elolvashatják a Csolnoky Ferenc Kórház honlapján (www.csfk.hu) és a Facebook oldalán (www.facebook.com/csolnokyferenckorhaz).