• 2022. október 7.

Aláírás gyűjtés a négysávosításért

2015. november 19.
Kész Zoltán, 8 – as főúthoz kapcsolódó mai sajtótájékoztatójára Ovádi Péter a Fidesz veszprémi képviselőcsoportjának frakcióvezetője jutatta el válaszát szerkesztőségünkbe, amelyben a többi között ez áll. Kész Zoltán mai sajtótájékoztatójával újra, sikertelenül igyekszik abba a hírbe keverni a kormányzatot, hogy letett volna a 8 – as főút további korszerűsítéséről, azon belül a veszprémi déli elkerülő megépítéséről. Az alaptalan vád szerint utóbbi beruházás előkészítési munkálatait leállították. Ehhez képest a NIF Zrt. még idén befejezi az előkészítést.
A déli elkerülő előkészítési munkálatait a 2007 – 2013-as Közlekedés Operatív Program forrásaiból finanszírozták. E források felhasználási határideje 2015 vége. A projekt jelenlegi műszaki előkészítettségét figyelembe véve a KÖZOP terhére már nem valósítható meg. E körülmény azonban nem zárja ki a más forrásokból fedezett kivitelezést. A szaktárca jelenleg is dolgozik a finanszírozási háttér megteremtésén.
Akiket képviselő úr megszólított a sajtótájékoztatójában, ahogy eddig is, továbbra is becsülettel végzik a munkájukat, amíg Veszprém és térsége parlamenti érdekképviselet nélkül van – áll a közleményben.