• 2022. augusztus 11.

Érettségi 2014

2014. május 5.
Érettségi 2014
A magyar nyelv és irodalom írásbelikkel kezdetét vette a 2014. évi érettségi időszak. Veszprém megyében 43 vizsgahelyen 3380 diák tesz érettségi vizsgát, 14% – kal kevesebben, mint 2013 – ban. 6%-kal nőtt viszont a megyében az emelt szintű érettségi vizsgára jelentkezők száma, ők 948 – an vannak. Idén egyébként tízedik alkalommal vizsgáznak a középiskolások a kétszintű érettségi rendszerben. A veszprémi Lovassy László Gimnáziumban 118 – an kezdték meg a matúrát, az intézményben a vizsgák egy negyede emelt szintű lesz.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a II. világháborús bomba hatástalanítása miatti lezárások és a terület kiürítése a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházat csak részlegesen érinti.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2022. augusztus 9-én, kedden a Magyar Honvédség tűzszerészei egy második világháborús eredetű légibombát hatástalanítanak Veszprémben, az Egyetem utcában. A művelet zavartalan és biztonságos végrehajtása érdekében a rendőrség a robbanótest feltalálási helyének környékét lezárja és kiüríti.

A tűzszerész műveletet irányító csoport vezetőjének döntése alapján a biztonsági intézkedések csupán részlegesen érintik a helyi Csolnoky Ferenc Kórház objektumát. A kórházban tartózkodó betegek épületeken belüli áthelyezésével mind a páciensek, mind pedig dolgozók – a hatástalanítás teljes időtartama alatt – biztonságban lesznek. A részletes tudnivalókat elolvashatják a Csolnoky Ferenc Kórház honlapján (www.csfk.hu) és a Facebook oldalán (www.facebook.com/csolnokyferenckorhaz).