• 2022. augusztus 11.

Az LMP rendőrségi reformjavaslata

2014. március 4.
Az LMP rendőrségi reformjavaslata
A rendőrség globális átalakítását tartja szükségesnek az LMP. A politikai szervezet egy centralizált és több helyi irányítású, közösségi rendőrség létrehozását tartja szükségesnek. Gerstmár Ferenc, az LMP önkormányzati képviselője mai sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, az emberek szubjektív biztonságérzetét leginkább romboló szabálysértések és kisebb bűncselekmények közel 70 százalékát az adott településeken élők követik el – ezért is indokolt, hogy a közösségi rendőrség a helyi társadalomba beágyazódva szerveződjön meg.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a II. világháborús bomba hatástalanítása miatti lezárások és a terület kiürítése a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházat csak részlegesen érinti.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2022. augusztus 9-én, kedden a Magyar Honvédség tűzszerészei egy második világháborús eredetű légibombát hatástalanítanak Veszprémben, az Egyetem utcában. A művelet zavartalan és biztonságos végrehajtása érdekében a rendőrség a robbanótest feltalálási helyének környékét lezárja és kiüríti.

A tűzszerész műveletet irányító csoport vezetőjének döntése alapján a biztonsági intézkedések csupán részlegesen érintik a helyi Csolnoky Ferenc Kórház objektumát. A kórházban tartózkodó betegek épületeken belüli áthelyezésével mind a páciensek, mind pedig dolgozók – a hatástalanítás teljes időtartama alatt – biztonságban lesznek. A részletes tudnivalókat elolvashatják a Csolnoky Ferenc Kórház honlapján (www.csfk.hu) és a Facebook oldalán (www.facebook.com/csolnokyferenckorhaz).