• 2022. augusztus 16.

Indul a ZooEvolúció projekt

2014. február 6.
Indul a ZooEvolúció projekt
481 millió Ft európai uniós és több mint 700 millió Ft-os kormányzati támogatással indulhat el a Veszprémi Állatkert legnagyobb és leglátványosabb fejlesztéssorozata, amelynek kivitelezési munkálatai a jövő héten kezdődnek meg a Gulya-dombon. A ZooEvolúció elnevezésű projekt keretében a vizes élővilágot bemutató komplexum, orrszarvúház és elefántpark is épül. A beruházás 2015 nyarára készül el teljes egészében, de ha minden jól megy elefántot már idén ősszel láthatnak a veszprémi állatkert látogatói.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a II. világháborús bomba hatástalanítása miatti lezárások és a terület kiürítése a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházat csak részlegesen érinti.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2022. augusztus 9-én, kedden a Magyar Honvédség tűzszerészei egy második világháborús eredetű légibombát hatástalanítanak Veszprémben, az Egyetem utcában. A művelet zavartalan és biztonságos végrehajtása érdekében a rendőrség a robbanótest feltalálási helyének környékét lezárja és kiüríti.

A tűzszerész műveletet irányító csoport vezetőjének döntése alapján a biztonsági intézkedések csupán részlegesen érintik a helyi Csolnoky Ferenc Kórház objektumát. A kórházban tartózkodó betegek épületeken belüli áthelyezésével mind a páciensek, mind pedig dolgozók – a hatástalanítás teljes időtartama alatt – biztonságban lesznek. A részletes tudnivalókat elolvashatják a Csolnoky Ferenc Kórház honlapján (www.csfk.hu) és a Facebook oldalán (www.facebook.com/csolnokyferenckorhaz).