• 2022. augusztus 12.

Emlékezés Brusznyai Árpádra

2014. január 10.
Emlékezés Brusznyai Árpádra
Az 1956 – os forradalom megtorlásának veszprémi áldozatára, az 56 éve január 9 – én kivégzett középiskolai tanárra, Brusznyai Árpádra emlékeztek Veszprémben. A mártírtanár alakját egykori tanítványa, Balogh Elemér író idézte fel, teljesítményét, örökségét pedig Navracsics Tibor méltatta. A megemlékezést Veszprém Város Önkormányzata és a Védegylet Veszprémért Egyesület szervezte.
 
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a II. világháborús bomba hatástalanítása miatti lezárások és a terület kiürítése a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházat csak részlegesen érinti.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2022. augusztus 9-én, kedden a Magyar Honvédség tűzszerészei egy második világháborús eredetű légibombát hatástalanítanak Veszprémben, az Egyetem utcában. A művelet zavartalan és biztonságos végrehajtása érdekében a rendőrség a robbanótest feltalálási helyének környékét lezárja és kiüríti.

A tűzszerész műveletet irányító csoport vezetőjének döntése alapján a biztonsági intézkedések csupán részlegesen érintik a helyi Csolnoky Ferenc Kórház objektumát. A kórházban tartózkodó betegek épületeken belüli áthelyezésével mind a páciensek, mind pedig dolgozók – a hatástalanítás teljes időtartama alatt – biztonságban lesznek. A részletes tudnivalókat elolvashatják a Csolnoky Ferenc Kórház honlapján (www.csfk.hu) és a Facebook oldalán (www.facebook.com/csolnokyferenckorhaz).