• 2022. augusztus 13.

Tavasz a télben

2014. január 7.
Tavasz a télben
Hetek óta szokatlanul enyhe az idő az országban, szinte tavasz van a téli hónapokban. Ez azonban később gondot is jelenthet, főként a mezőgazdaság számára. Ha tovább tart az enyhe idő, a kártevők gond nélkül áttelelnek, jelentősen növelve a növényvédelem költségeit. A sokáig tartó enyheség a gyümölcsösökben is kárt, ha arra hirtelen száraz fagy jön. A gazdálkodók bizakodhatnak, hiszen az előrejelzések szerint a jövő hét első felétől visszatérnek a talaj menti fagyok és folyamatosan csökkennek a napi hőmérsékleti értékek is.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a II. világháborús bomba hatástalanítása miatti lezárások és a terület kiürítése a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházat csak részlegesen érinti.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2022. augusztus 9-én, kedden a Magyar Honvédség tűzszerészei egy második világháborús eredetű légibombát hatástalanítanak Veszprémben, az Egyetem utcában. A művelet zavartalan és biztonságos végrehajtása érdekében a rendőrség a robbanótest feltalálási helyének környékét lezárja és kiüríti.

A tűzszerész műveletet irányító csoport vezetőjének döntése alapján a biztonsági intézkedések csupán részlegesen érintik a helyi Csolnoky Ferenc Kórház objektumát. A kórházban tartózkodó betegek épületeken belüli áthelyezésével mind a páciensek, mind pedig dolgozók – a hatástalanítás teljes időtartama alatt – biztonságban lesznek. A részletes tudnivalókat elolvashatják a Csolnoky Ferenc Kórház honlapján (www.csfk.hu) és a Facebook oldalán (www.facebook.com/csolnokyferenckorhaz).