• 2022. augusztus 12.

Szakrális Művészetek Hete Veszprémben

2013. szeptember 13.
Szakrális Művészetek Hete Veszprémben
Hétvégén veszi kezdetét a Szakrális Művészetek Hete Veszprémben. Szeptember 14.-e és 22.-e között koncertekkel, képzőművészeti kiállításokkal, tárlatvezetésekkel valamint szakmai és irodalmi előadásokkal várja az érdeklődőket a Veszprémi Érsekség. Az Ars Sacra Fesztivál kilencnapos programsorozata keretében a nagy budapesti múzeumoktól a vidéki gyűjteményekig, a kis falusi kápolnáktól a bazilikáig országszerte számos helyszínen több száz programmal készülnek a szervezők, amelyeket ingyenesen látogathat a közönség. A Veszprémi érsekség 6. alkalommal csatlakozik rendezvényeivel az országos eseménysorozathoz, ehhez kapcsolódóan pedig a Nyitott Templomok Éjszakáján és a Kulturális Örökség Napjain is rendhagyó programokkal készülnek.
 
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a II. világháborús bomba hatástalanítása miatti lezárások és a terület kiürítése a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházat csak részlegesen érinti.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2022. augusztus 9-én, kedden a Magyar Honvédség tűzszerészei egy második világháborús eredetű légibombát hatástalanítanak Veszprémben, az Egyetem utcában. A művelet zavartalan és biztonságos végrehajtása érdekében a rendőrség a robbanótest feltalálási helyének környékét lezárja és kiüríti.

A tűzszerész műveletet irányító csoport vezetőjének döntése alapján a biztonsági intézkedések csupán részlegesen érintik a helyi Csolnoky Ferenc Kórház objektumát. A kórházban tartózkodó betegek épületeken belüli áthelyezésével mind a páciensek, mind pedig dolgozók – a hatástalanítás teljes időtartama alatt – biztonságban lesznek. A részletes tudnivalókat elolvashatják a Csolnoky Ferenc Kórház honlapján (www.csfk.hu) és a Facebook oldalán (www.facebook.com/csolnokyferenckorhaz).