• 2022. augusztus 12.

Színes ősz a múzeumban

2013. szeptember 11.
Színes ősz a múzeumban
Ingyenes nyitva tartás, kedvezményes belépő a kerékpárral érkezőknek, római kori sportvetélkedő, konferenciák, ismeretterjesztő előadások és családi rendezvények várják szeptemberben és októberben a Laczkó Dezső Múzeumba látogatókat. Az intézmény idén is csatlakozott az Ars Sacra fesztiválhoz, ennek keretében Dr. Limbacher Gábor előadását hallhatják majd az érdeklődők, Hívő vagy hitetlen? címmel pedig négy történelmi korszak vallási életét mutatják be a múzeum kutatói. Szeptember 28-án Szent Mihály-napi rendezvénysorozattal várják a családokat a múzeumkertben, az intézmény épületében, a Bakonyi Házban valamint a Szent Háromság téren. Idén is lesz Nagy Rajzolás, a Múzeumok Őszi Fesztiváljához kapcsolódó események keretében, Somogyi Győző festőművész és Krizsán András Ybl-díjas építész vezetésével. A Laczkó Dezső Múzeum őszi programjairól sajtótájékoztató keretében számoltak be a szervezők.
 
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a II. világháborús bomba hatástalanítása miatti lezárások és a terület kiürítése a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházat csak részlegesen érinti.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2022. augusztus 9-én, kedden a Magyar Honvédség tűzszerészei egy második világháborús eredetű légibombát hatástalanítanak Veszprémben, az Egyetem utcában. A művelet zavartalan és biztonságos végrehajtása érdekében a rendőrség a robbanótest feltalálási helyének környékét lezárja és kiüríti.

A tűzszerész műveletet irányító csoport vezetőjének döntése alapján a biztonsági intézkedések csupán részlegesen érintik a helyi Csolnoky Ferenc Kórház objektumát. A kórházban tartózkodó betegek épületeken belüli áthelyezésével mind a páciensek, mind pedig dolgozók – a hatástalanítás teljes időtartama alatt – biztonságban lesznek. A részletes tudnivalókat elolvashatják a Csolnoky Ferenc Kórház honlapján (www.csfk.hu) és a Facebook oldalán (www.facebook.com/csolnokyferenckorhaz).