• 2022. augusztus 12.

Segítség a magyar nyelv tanításához

2013. augusztus 26.
Segítség a magyar nyelv tanításához
A magyar kormányok mindenkori alkotmányos kötelezettsége, hogy tartsák a kapcsolatot a határon túli magyar közösségekkel és megtegyenek mindent a fennmaradásuk érdekében – erről is beszélt Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes Balatonalmádiban, ahol a nyugati szórványban magyar nyelvet tanító pedagógusoknak kezdődött továbbképzés. A magyar nyelv ápolása, a kétnyelvűség és a kultúraközvetítés áll a továbbképzés középpontjában, de a résztvevők módszertani segítséget is kapnak a munkájukhoz.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a II. világháborús bomba hatástalanítása miatti lezárások és a terület kiürítése a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházat csak részlegesen érinti.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2022. augusztus 9-én, kedden a Magyar Honvédség tűzszerészei egy második világháborús eredetű légibombát hatástalanítanak Veszprémben, az Egyetem utcában. A művelet zavartalan és biztonságos végrehajtása érdekében a rendőrség a robbanótest feltalálási helyének környékét lezárja és kiüríti.

A tűzszerész műveletet irányító csoport vezetőjének döntése alapján a biztonsági intézkedések csupán részlegesen érintik a helyi Csolnoky Ferenc Kórház objektumát. A kórházban tartózkodó betegek épületeken belüli áthelyezésével mind a páciensek, mind pedig dolgozók – a hatástalanítás teljes időtartama alatt – biztonságban lesznek. A részletes tudnivalókat elolvashatják a Csolnoky Ferenc Kórház honlapján (www.csfk.hu) és a Facebook oldalán (www.facebook.com/csolnokyferenckorhaz).