• 2022. augusztus 11.

Ismerem a városom?! 9.rész – A II. világháború

2013. július 27. , ,

Kedves Diákok!

2022 szeptemberében elindítjuk háromfordulós városismereti vetélkedőnket. A felkészülésben sok segítséget nyújthat az „Ismerem a városom?” c. filmsorozatunk. Az itt megtekinthető epizódoknak fontos szerep jut majd a vetélkedőn is.
A filmek megtekintése mellett további hasznos információkat szerezhettek Bőszéné Szatmári-Nagy Anikó: Veszprém város története a kezdetektől napjainkig című könyvéből.
A tavasszal megrendezett városismereti sétáinkon részt vett csapatokat e-mailben értestíjük , a tanév elején , a vetélkedők időpontjáról és helyszínéről.

A városismereti versenyről folyamatosan tudósítunk majd a Veszprém Tv Kukkantó c. gyermekműsorában! Jó felkészülést és sikeres vetélkedést kívánunk!

A Szervezők

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a II. világháborús bomba hatástalanítása miatti lezárások és a terület kiürítése a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházat csak részlegesen érinti.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2022. augusztus 9-én, kedden a Magyar Honvédség tűzszerészei egy második világháborús eredetű légibombát hatástalanítanak Veszprémben, az Egyetem utcában. A művelet zavartalan és biztonságos végrehajtása érdekében a rendőrség a robbanótest feltalálási helyének környékét lezárja és kiüríti.

A tűzszerész műveletet irányító csoport vezetőjének döntése alapján a biztonsági intézkedések csupán részlegesen érintik a helyi Csolnoky Ferenc Kórház objektumát. A kórházban tartózkodó betegek épületeken belüli áthelyezésével mind a páciensek, mind pedig dolgozók – a hatástalanítás teljes időtartama alatt – biztonságban lesznek. A részletes tudnivalókat elolvashatják a Csolnoky Ferenc Kórház honlapján (www.csfk.hu) és a Facebook oldalán (www.facebook.com/csolnokyferenckorhaz).